YoutubeLinkedInRUTGER OVER RUTGER

Al op jonge leeftijd had ik grote belangstelling voor beeld en tekende en schilderde ik veel. Toen ik mijn eerst spiegelreflex-camera kreeg begon ik te fotograferen en ontwikkelde ik een fascinatie voor dit, voor mij nog nieuwe medium.
Van '94 t/m '95 werkte ik voor Sporting Foto, als fotograaf van sportteams.

In 1996 werd ik toegelaten tot kunstacademie Minerva in Groningen, waar ik de richting mediakunst heb gevolgd. Als student was ik al actief als vormgever en webdesigner. Gedurende mij studie ontwikkelde ik mijn eigen handschrift en het manifest van mijn autonome werk, met een focus op fotografie.

Na mijn afstuderen, werkte ik als autonoom kunstenaar en vormgever. Omdat het vormgeven de overhand begon te krijgen, besloot ik dat de tijd rijp was om mij op de arbeidsmarkt te storten. Ik begon als dtp-er bij Tekstwerk in Hardenberg. Vrij vlot hierop vond in baan bij drukkerij Alba in Groningen, hier was ik de DTP-afdeling, naast DTP-werk deed ik de orderbegeleiding, het huisstijl-, web- en systeembeheer en grafisch ontwerp.
Na de ins en outs van het technisch DTP-werk onder die knie te hebben gekregen bij de drukkerij, vond ik een nieuwe baan bij Impressive, het drukwerkverzorgende deel van de Bizon mediagroep. Hier leide ik de DTP-afdeling, beheerde ik de huisstijlen van zowel Impressive als Bizon Buitenreclame en gaf ik vorm aan marketing materiaal voor de volledige Bizon mediagroep.

Hierna heb ik bij Martini reclamemakers als vormgever en dtp-er gewerkt. Waar ik ook sturing gaf aan de studio en de inkoop en de planning beheerde.
Nu werk ik als vormgever en dtp-er bij FFAnders reclame. Hier maak ik ontwerpen voor elke vorm van signing, doe ik dtp-werk en pre-productie en print en snij ik folies voor de uitvoer.
Naast mijn werk voor Alba, Impressive en Martini reclamemakers werkte en werk ik als freelance grafisch vormgever, voor zowel print- als webtoepassingen.

CV in pdf